Bouman Inspecties

Valmaterieel

Valmaterieel

Keuringen van valmaterieel

Keuringen van valmaterieel zijn zeer belangrijk. Het is verplicht om deze keuringen ieder jaar opnieuw uit te laten voeren. Valmaterieel dat wordt gebruikt door medewerkers dient voorzien te zijn van een geldig keuringsbewijs. In alle gevallen is het aan te raden om valmaterieel op persoonlijk niveau aan te bieden, dus op maat per medewerker. Daarnaast is het van belang om tussen de jaarlijkse keuringen van het valmaterieel in zelf ook controles op veiligheid uit te voeren.

Checkpunten bij keuringen van valmaterieel

Het spreekt voor zich dat keuringen van valmaterieel zeer compleet zijn. Op de eerste plaats vindt er een visuele inspectie plaats. Vervolgens worden veel checkpunten aangesproken en doorlopen. Hierbij gaat het om een aantal algemene controlepunten op de onderdelen van het materieel. Ieder onderdeel wordt gecontroleerd en per onderdeel wordt er een beschrijving gemaakt van de algemene inspectiepunten. Na het keuren van de betreffende arbeidsmiddelen krijgt u een sluitende aantoonbare administratie. Daarnaast wordt er voor al het goedgekeurde valmaterieel een certificaat verstrekt.

Zelf het valmaterieel controleren op regelmatige basis

Het laten uitvoeren van keuringen van valmaterieel is verplicht. Deze keuringen dienen eens per jaar plaats te vinden. Echter, kwaliteit en veiligheid kunnen veranderen binnen een periode van 12 maanden. Het is daarom belangrijk om zelf te zorgen voor een regelmatige controle van het valmaterieel tussen twee inspecties in. Wordt het valmaterieel gebruikt? Controleer de veiligheid dan altijd vooraf. Zo sluit u risico’s buiten en zorgt u goed voor de veiligheid van uw medewerkers.

Vakkundige keuringen van valmaterieel uit laten voeren

Voor het vakkundig laten uitvoeren van de nodige keuringen van valmaterieel bent u aan het juiste adres bij Bouman Inspecties. Wij volgen per onderdeel de betreffende normen, zodat u aantoonbare zekerheid heeft dat het valmaterieel op moment van keuring veilig is om te gebruiken. Wilt u meer informatie, advies of een afspraak maken voor een keuring van valmaterieel? Neem dan gerust contact met ons op.