Bouman Inspecties

Medische apparatuur (NEN-EN-IEC 62353)

Medische apparatuur (NEN-EN-IEC 62353)

Keuring van medische apparatuur volgens de NEN-EN-IEC 62353

Gebruikt u in uw praktijk medische apparatuur dan moet deze op regelmatige basis worden gekeurd conform de norm NEN-EN-IEC 62353:2008. Deze norm lijkt veel op de algemene keuringsnorm voor elektrische apparaten, de NEN 3140. Deze norm voorziet in een keuring die voldoet aan de volgende eisen:

  • De controle moet visueel worden uitgevoerd
  • De controle moet door middel van meting of beproeving plaatsvinden
  • De inspectie moet kunnen worden aangetoond middels een rapport
  • Er moet een registratie worden bijgehouden van de keuringen van het apparaat
  • De gebruiker moet zeker weten dat het apparaat veilig gebruikt kan worden

Als u kiest voor keuring van uw medische apparatuur door Bouman Inspecties bent u ervan verzekerd dat de keuring volgens de geldende richtlijnen wordt uitgevoerd.

Zorg dat de keuring tijdig plaatsvindt

U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de keuring van uw medische apparaten. Dit dient voor sommige apparaten op reguliere basis plaats te vinden. Ook na een uitgevoerde reparatie moet een apparaat opnieuw worden gekeurd om de veiligheid opnieuw vast te kunnen stellen. Let er op dat deze keuring na reparatie binnen de wettelijk vastgestelde termijn moet gebeuren, wij kunnen u hierover desgewenst meer informatie geven.

Maak een afspraak voor een deskundige veiligheidskeuring van uw medische apparatuur

De veiligheid van medische apparatuur moet te allen tijde gegarandeerd kunnen worden. Laat uw apparatuur daarom keuren door Bouman Inspecties op basis van de NEN-EN-IEC 62353. U kunt hiervoor een afspraak maken door te bellen met telefoonnummer 06 – 15 11 35 41 of maak gebruik van het contactformulier op de website. Wij plannen dan zo snel mogelijk een datum en  tijd met u om de door u gewenste keuring uit te voeren. U ontvangt hiervan uiteraard een rapport, zodat u desgewenst kunt aantonen dat u werkt met goedgekeurde apparatuur.